Velkommen til Gomorran`s hjemmeside!

oppdrett av Eurasier

OM MEG OG MITT...

   

    Her bor vi landlig og godt, med god tomleplass.

Hei på dere!

Jeg heter Rune Åmodt (45), født og oppvokst i Høland. Som ligger i Aurskog - Høland komune, i Akershus fylke. I september 2001 flyttet jeg til Sverige og bor nå i Gustavsfors i Bengtsfors kommun. 

Gustavsfors er et lite sted med ca 250 innbyggere i nordre delen av Dalsland, på grensen mellom Västra Gøtaland og Värmlands län. Med 24 km til tettstedene Bengtsfors og Årjäng.

Gustavsfors og Dalsland er et yndet mål for mange turister om sommeren, på grunn av sin vakkre natur og flotte beliggenhet mellom Västra Silen og Lelång som begge inngår i sjøsystemet Dalslands kanal. Med lokal utleie av både kano og dressin kan man få mange fine naturopplevelser rundt om på sjøene og i skogene her i Dalsland.

Og midt i denne idyll bor da altså Tima, hennes datter Guro Gt og jeg. Så som dere kanskje forstår er ikke Gomorran`s kennel av de største, men jeg har et kull nå og da når det passer seg sånn. I og med at jeg bor så nære Norskegrensen er det naturlig at en god del av mine valper haver i Norge, mens andre blir her i Sverige. Godt spredt over store deler av Sverige også i  Danmark finner man Gomorran`s valper. Jeg føler det da også natulig å være medlem i både Norsk og Svensk Eurasierklubb.

               

Når man bor sånn tett inntil skogen er det jo ikke "Svensson" som er nærmeste "granne", men derimot H(elge), som titter innom i blandt...

 

Min interesse for hund startet allerede da jeg var liten, siden vi hadde hund stort sett under hele min oppvekst. Så det at jeg anskaffet meg hund da jeg flyttet hjemme ifra var vel ingen overaskelse.

Min første egne hund var en ekte blandingshund ved navn Centa. Men det var nok først i 1988 da min svigerinne Anne K Sletmo skulle ha sitt første Rottweiler kull at interessen virkelig tok fart.

Det startet på mange måter den gangen med Bittebit`s Alita. Med henne begynte turene på valpe-show, dressurkurs, brukshundkurs, agilitykurs og mange og lange dager rundt utstillingringen. Det ble turer til veterinæren for røntgen av hofter og albuer, øyelysning osv, osv. Jeg deltok mer og mer i det organiserte hundemiljøet, med dressurkurser, brukshundkurser, mentaltester o.l

Siden den gang har jeg hatt 3 Rottweilere og 2 Eurasiere.

Med Rottweileren kom min genuine intresse for hundens mentalitet og adferd, noe som har ført til at jeg har deltatt på en masse foredrag, temakvelder og kurser om dette emnet. Jeg har nok fått med meg de aller fleste eksperter og kjente navn i Skandinavia innen dette tema de siste 15 årene.

Videre så har jeg utdannet meg i regi av Norsk Kennel klubb i denne rettning. Jeg er godkjent figurant for Karakter-test og fungsjonsanalyse, godkjent testleder for fungsjonsanalyse. Videre har jeg gjennomført og bestått karakter-testdommer kurs, så nå gjenstår aspirant arbeide før en kan bli autorisert dommer.

En del ulike verv har det også blitt med tiden, jeg har blandt annet sittet i styre i Norsk Rottweiler klubb, Indre Østfold hunde klubb og Svensk Eurasier klubb. Var medansvarlig og arrangerte mentaltester og brukshundstevner i regi av Norsk Rottweiler klubb noen år.

Med kennel navnet mitt "Gomorran" som jeg fikk godkjent av FCI i 1993 har jeg pr dd hatt 8 kull som du kan lese mer om her. De som kjenner meg godt vet at jeg ikke akkurat er noen "morgenfugl", men trives nok bedre en sen nattetime. Derfor litt ironisk med "Gomorran Kennel".

 Rune